‘Ik had niet verwacht dat het zoveel impact op m’n deelnemers zou hebben’ – interview met Rogier van Wagtendonk

Rogier van WagtendonkEen paar jaar geleden liep ik Rogier van Wagtendonk tegen het lijf bij de OpenCoffee in Breda.

We kenden elkaar nog niet en hadden allebei met onze ondernemingen destijds een andere ‘core business’ dan we nu hebben.

We hadden een interessant gesprek, dat zeker, maar hadden geen van beiden het vermoeden dat we ooit van elkaars diensten gebruik zouden gaan maken. Logisch ook, gezien de aard die onze ondernemingen toen hadden.

Toch wil het toeval, dat het uiteindelijk wel zo gelopen is. Van Rogier (en uiteraard ook van Stijn) leer ik bijvoorbeeld hoe ik voor jullie steeds weer interessante trainersinformatie kan publiceren. (Ik leer nog veel meer van hen, maar dat vertel ik je later nog weleens.)

Wat Rogier en Stijn van mij leren? Daarover heb ik Rogier geïnterviewd.

Het grappige was, dat ik Rogier eigenlijk wilde vragen om een video-testimonial. Maar het gesprek werd te interessant om het alleen als testimonial te gebruiken.

Rogier slaat namelijk de spijker op z’n kop als het gaat over de impact die dit heeft gehad op zijn deelnemers.

Nieuwsgierig? Hieronder kun je het hele gesprek bekijken en beluisteren.

Wil je weten wat TheNextTrainer voor jouw kennisonderneming kan betekenen? Klik hier.

Wat ik hier zo mooi aan vind, is dat blijkt dat Rogier 2 belangrijke inzichten heeft gekregen:

  1. Werken vanuit je doel is essentieel: je kunt je training nog zo leuk maken, volstoppen met energizers, er volop swing en flow aangeven, maar het werkt pas echt als je er een doel aan koppelt. Dit wordt trouwens nog krachtiger als je niet alleen zelf een trainingsdoel bepaalt (en communiceert), maar als je ook je deelnemers een eigen trainingsdoel laat bepalen. Meer daarover kun je hier lezen => doelpunttechniek
  2. Activerende werkvormen hebben een enorm rendement: actief leren geeft energie, waardoor je deelnemers moeiteloos een lange trainingsdag volgen, en actief leren zorgt dat je deelnemers het geleerde gemakkelijker onthouden én toepassen. Resultaat: enthousiaste deelnemers, die veel geleerd hebben.

Waar ik nu heel benieuwd naar ben, is welke inzichten jij hebt opgedaan in je werk als trainer. En vooral ook: welke impact had dat op jouw deelnemers? Wil je dat hieronder met ons delen?

Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met andere trainers voor wie dit van waarde kan zijn, bijvoorbeeld via LinkedIn, Facebook of Twitter. Je doet hen en mij daar een groot plezier mee. Alvast bedankt.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s